poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Pomysł na ... Soczystą Pierś Kurczaka z czosnikiem i ziołami | WINIARY

torebka z papirusami
W sprzedaży pojawiły się produkty, które pomagają w przygotowaniu pysznego obiadu, bez większego nakładu sił. Moim odkryciem jest Pomysł na ... Soczystą Pierś Kurczaka z czosnkiem i ziołami, firmy Winiary zakupionym w Biedronce. Produkt ten oparty jest na tak zwanych papirusach - specjalnym pergaminie do smażenia okrytym unikalną kompozycją ziół i przypraw z odrobiną tłuszczu.

Sposób przygotowania:
  1. Rozgrzej patelnie, nie dodając tłuszczu.
  2. Pierś z kurczaka rozbij tłuczkiem.
  3. Przygotowane kawałki kurczaka umieść w pergaminie, tak by były okryte papirusem z dołu i z wierzchu.
  4. Przygotowane kurczaki w papierze połóż na patelni i smaż do oczekiwanego poziomu wysmażenia drobiu.
Do tego kurczaka proponuje dokomponować biały ryż (gotowany na połowie kostce bulionu drobiowego), oraz kukurydzę. Obiad przetestowałem, czas wykonania ok 25 minut, a smak towarzyszący spożywaniu tego dania pamiętam po dzisiejszy dzień. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz