|
torebka z papirusami |
W sprzedaży pojawiły się produkty, które pomagają w przygotowaniu pysznego obiadu, bez większego nakładu sił. Moim odkryciem jest Pomysł na ... Soczystą Pierś Kurczaka z czosnkiem i ziołami, firmy Winiary zakupionym w Biedronce. Produkt ten oparty jest na tak zwanych papirusach - specjalnym pergaminie do smażenia okrytym unikalną kompozycją ziół i przypraw z odrobiną tłuszczu.
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej patelnie, nie dodając tłuszczu.
- Pierś z kurczaka rozbij tłuczkiem.
- Przygotowane kawałki kurczaka umieść w pergaminie, tak by były okryte papirusem z dołu i z wierzchu.
- Przygotowane kurczaki w papierze połóż na patelni i smaż do oczekiwanego poziomu wysmażenia drobiu.
Do tego kurczaka proponuje dokomponować biały ryż (gotowany na połowie kostce bulionu drobiowego), oraz kukurydzę. Obiad przetestowałem, czas wykonania ok 25 minut, a smak towarzyszący spożywaniu tego dania pamiętam po dzisiejszy dzień. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz